Bizarre apotheose op Anfield: Liverpool verslaat Everton in 96ste minuut

02-12-2018 19:10 Laatste update: 19:15
60

Door een bizarre apotheose is de Merseyside Derby zondag een prooi geworden voor Liverpool. In de 96ste minuut, nota bene 68 seconden na het verstrijken van de speeltijd, kopte invaller Divock Origi de 1-0 binnen.

Liverpool en Everton hadden zondag grote moeite om tot kansen te komen op Anfield. De grootste was voor André Gomes, maar de van FC Barcelona gehuurde middenvelder zag zijn kopbal op miraculeuze wijze gestopt worden door Alisson Becker. De Braziliaan doelman kreeg vervolgens hulp van Joe Gomez, die de bal van de lijn haalde.

De beladen burenruzie leek uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel, totdat de blessuretijd aanbrak. Op Anfield zouden vier minuten extra tijd gespeeld worden, maar na 68 seconden ná het verstrijken van de 94ste minuut viel er toch nog een goal. Een poging van Virgil van Dijk viel op de lat, waarna invaller Origi de winnende goal maakte. Everton-goalie Jordan Pickford grabbelde daarbij opzichtig.

Door de overwinning blijft Liverpool in het spoor van koploper Manchester City, dat twee punten meer heeft. Everton blijft ‘the best of the rest’ op de zesde plaats.