Van Bommel beklaagt zich over 'rare situatie': 'Niet doen als scheidsrechter'

Van Bommel beklaagt zich over 'rare situatie': 'Niet doen als scheidsrechter'

02-12-2018 19:35
123

Mark van Bommel is niet blij met een merkwaardig moment in de tweede helft van Feyenoord - PSV (2-1). Bij een gevaarlijke situatie voor het Feyenoord-doel werd er opeens een bal in het veld gegooid.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde het spel vervolgens stil en gaf de bal aan Feyenoord. "Wij kunnen daar de 2-2 maken", beklaagt Van Bommel zich. "Het publiek gooit een bal in het veld, dat kan… Maar het is een rare situatie. Als scheidsrechter moet je dan niet de bal aan Feyenoord geven. Het was een gevaarlijke situatie van ons." De PSV-trainer wil het moment niet als excuus aanvoeren. "Dan ga je zeuren over één momentje."

De nederlaag in De Kuip was het eerste puntenverlies voor PSV dit Eredivisie-seizoen. Van Bommel maakt zich geen zorgen. "We hebben dertien keer gewonnen en kunnen onszelf verwijten dat we nu verliezen. Dat is het positieve eraan: we zijn absoluut niet weggespeeld. We hebben op basis van inzet in de eerste twintig minuten verloren. En op dingen die we niet uitvoeren, terwijl dat wel had gemoeten."