Piqué doet goal in Eindhoven dunnetjes over en helpt Barça aan moeizame zege

Piqué doet goal in Eindhoven dunnetjes over en helpt Barça aan moeizame zege

02-12-2018 20:23
16

FC Barcelona staat weer aan kop in de Primera Division dankzij een 2-0 zege op Villarreal. Later op de avond kan Sevilla de regerend landskampioen van de eerste plek afstoten. 

Voor eigen publiek speelde Barça bepaald geen overtuigende wedstrijd. De ploeg van trainer Ernesto Valverde had weliswaar veel balbezit, maar veel uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd. 

Het was dan ook typerend dat de openingstreffer ontstond vanuit een corner. In eerste instantie werd een voorzet van Ousmane Dembélé weggewerkt uit het strafschopgebied. De Franse aanvaller kreeg de bal opnieuw voor z'n voeten en wist ditmaal Gerard Piqué te bereiken. Hij kopte van dichtbij simpel raak. Afgelopen woensdag scoorde hij tegen PSV óók al. 

Pas in de allerlaatste minuten gooide Barcelona het duel definitief op slot. Invaller Carles Alena werkte fraai af met een mooi stiftje over Villarreal Sergio Asenjo. 

Barça heeft nu 28 punten, twee meer dan Sevilla. Die ploeg komt om 20.45 uur in actie tegen nummer vier Alavés. Quincy Promes zit op de bank bij Sevilla.