Definitief: per 2021 naast Champions League en Europa League nóg een toernooi

Definitief: per 2021 naast Champions League en Europa League nóg een toernooi

02-12-2018 21:05 Laatste update: 21:45
98

Vanaf het seizoen 2021/2022 introduceert de Europese voetbalbond UEFA een nieuw, internationaal toernooi, náast de Champions League en de Europa League. Zondagavond is de kogel door de kerk gegaan. 

Via de officiële kanalen laat de UEFA weten dat in Dublin is besloten dat er vanaf het seizoen 2021/22, sowieso voor een periode van drie jaar, een nieuw toernooi wordt geïntroduceerd. Het toernooi heeft nog geen definitieve naam. De voorlopige werktitel is 'Europa League 2'. 

32 teams gaan in acht poules van vier teams op donderdagavond spelen. Aan de opzet en de speeltijden van de Europa League verandert niet. Er zal een extra time slot worden gecreëerd voor het nieuwe toernooi. De uiteindelijke winnaar van het toernooi krijgt een direct ticket voor de Europa League. Nu is het al zo dat de winnaar van de Europa League een ticket krijgt voor de Champions League. 

Eerder dit jaar was door UEFA-preses Aleksander Čeferin (foto) al aangekondigd dat er plannen lagen voor een derde toernooi. "Hiermee voldoen we aan het verzoek van clubs om vaker de kans te hebben om Europese wedstrijden te spelen. Hierdoor krijgen we meer Europese wedstrijden en zullen er clubs uit meerdere landen in Europa actief zijn", aldus Čeferin.