VP's Elftal van de Week: Ajax, Willem II en Feyenoord hofleveranciers

VP's Elftal van de Week: Ajax, Willem II en Feyenoord hofleveranciers

03-12-2018 09:00 Laatste update: 09:10
34

Ajax, Feyenoord en Willem II zijn hofleveranciers voor VP's Elftal van de Week. De nummers twee, drie en elf van de Eredivisie leveren twee spelers.

Kjell Scherpen (FC Emmen)
De doelman van Oranje O19 startte verrassend goed aan het seizoen, had vervolgens een terugval, maar bewijst de laatste weken dat hij zéker niet tekortkomt voor de Eredivisie. Hield tegen Vitesse veel tegen.

Freek Heerkens (Willem II)
De aanvoerder van Willem II, totdat Jordens Peters weer helemaal terug is, speelde een uitstekende wedstrijd tegen AZ. Goede verdediger voor elke middenmoter in de Eredivisie.

Matthijs de Ligt (Ajax)
Is er iets wat De Ligt niet kan? De Ajax-aanvoerder scoorde tegen ADO Den Haag met een schuiver van zo'n 25 meter. Weer een paar miljoentjes erbij voor FC Barcelona en co.

Nicolás Tagliafico (Ajax)
Noem in Europa - naast Marcelo - een linksback die aanvallend zo'n hoog rendement heeft als Tagliafico. In zestien wedstrijden dit seizoen was de Argentijn direct betrokken bij zes doelpunten (drie goals, drie assists).

Lerin Duarte (Heracles Almelo)
De laatste jaren draaide het moeizaam, maar onder trainer Frank Wormuth komt Duarte volledig tot wasdom. Scoorde zondag twee keer tegen VVV-Venlo, waaronder een beauty.

Luigi Bruins (Excelsior)
De stilist met eeuwig jongensachtige uitstraling is alweer 31 jaar oud, maar draait op volle toeren in de Eredivisie. Was tegen FC Utrecht goed voor een benutte penalty en assist.

Jens Toornstra (Feyenoord)
De onvermoeibare middenvelder was tegen PSV de personificatie van Feyenoord. In toppers als deze kan hij iets extra's brengen. Erg knap van iemand die niet eens verzekerd is van een basisplaats.

Arber Zeneli (sc Heerenveen)
Als één speler niet af te stoppen was dit weekend, dan was het Zeneli. De aanvaller draaide de defensie van Fortuna Sittard tureluurs. Had alleen vaker moeten scoren dan één keer (penalty).

Steven Berghuis (Feyenoord)
Had een behoorlijk aandeel in de 2-1 overwinning van Feyenoord op koploper PSV. Berghuis gaf een assist op Nicolai Jörgensen en droeg de aanvoerdersband in de slotfase, na het geblesseerd uitvallen van Jordy Clasie.

Mimoun Mahi (FC Groningen)
Van Basten-achtig, die volley van Mahi tegen NAC. “Het was de mooiste goal uit mijn carrière”, zei hij na afloop. Als hij fit is, is de Groningen-aanvaller door heel weinig tegenstanders af te stoppen.

Fran Sol (Willem II)
Door zijn tweeklapper tegen AZ deelt Sol de koppositie met Luuk de Jong in het topscorersklassement van de Eredivisie. De grote vraag is hoe lang Willem II nog van de Spanjaard kan genieten.