Spannende kraker tussen Roma en Inter eindigt in gelijkspel

02-12-2018 22:26 Laatste update: 23:16
5

De wedstrijd tussen AS Roma en Internazionale is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Het beladen duel tussen de nummer zeven en twee van de Serie A was negentig minuten lang spannend.

Normaal gesproken mag de wedstrijd tussen Roma, waar Justin Kluivert op de bank begon en Rick Karsdorp op de tribune zat, en Inter een topper genoemd worden, maar de kloof tussen beide ploegen is na veertien wedstrijden al negen punten. Inter doet er alles aan om het gat van elf punten met koploper Juventus te dichten, daar waar Roma de aansluiting met de top probeert te vinden.

Inter was in de eerste helft de bovenliggende partij en kwam na meer dan 35 minuten terecht op voorsprong door Keita Baldé. De Senegalees stond op de juiste plek toen Danilo D'Ambrosio van rechts voorgaf. Vlak na rust viel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Cengiz Ünder werd aangespeeld, liep een paar meter met de bal en haalde genadeloos uit van een meter of 25. Inter-doelman Samir Handanovic had geen antwoord op de knal van de Turk.

Niet veel later bewees targetman Mauro Icardi zijn waarde. De Argentijnse topschutter torende boven zijn bewakers uit en kopte hard raak uit een corner. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel een kwartier voor tijd. Marcelo Brozovic (Inter) maakte een handsbal in het strafschopgebied, waarna de VAR in actie kwam.

De scheidsrechter oordeelde na enkele minuten en gaf Roma een strafschop, die Aleksander Kolarov benutte. Roma staat nu zevende en heeft een achterstand van negen punten op Inter en SSC Napoli (derde). Torino, SS Lazio en AC Milan hebben respectievelijk een, vier en vijf punten meer.