De Boer speculeert: 'Als Tagliafico naar Spanje gaat, moet hij klaarstaan'

De Boer speculeert: 'Als Tagliafico naar Spanje gaat, moet hij klaarstaan'

Gepubliceerd: zondag 2 december 2018 om 23:34zo 02-12-2018 om 23:34

Ronald de Boer denkt dat Daley Sinkgraven kans maakt de op linksbackpositie bij Ajax. Op dit moment moet hij Nicolas Tagliafico voor zich dulden, maar als de Argentijn weg is moet Sinkgraven zijn kans grijpen, zegt De Boer.

"Het is een jongen met voetballende kwaliteiten. Je ziet het als hij de bal aan z'n voeten krijgt. Het gaat hem zo makkelijk af. Het is voor hem nu zaak om inhoud te krijgen", zegt De Boer bij FOX Sports.

"Deze jongen is een en al voetbal. Hij doet me een beetje denken aan hoe Frenkie (De Jong, red.) voetbalt, zo vrijblijvend, geen angst aan de bal. Hij is een jaar weggeweest. Ik hoop dat hij een beetje tijd krijgt om erin te komen, want hij mag niet meer in Jong Ajax spelen. Dus het is lastig om wedstrijdritme te krijgen."

"Als Tagliafico naar een team in Spanje kan, bijvoorbeeld Atlético Madrid of Valencia, dan moet hij klaarstaan. Hij maakt echt wel kans. Dit seizoen moet hij blij zijn dat hij fit is en hopen op een paar invalbeurten. Hij hoopt waarschijnlijk ook dat Nico geblesseerd raakt, al wil Ajax dat natuurlijk niet. Het kan volgend seizoen zomaar zijn dat Tagliafico weg is."

De Boer ziet dat grote topclubs uit Europa behendige voetballers op de backposities hebben staan. "De beste teams hebben daar altijd jongens die goed aan de bal zijn. Ik vind het een prima positie voor hem."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws