Volgend FC Twente-ontslag hangt in de lucht: 'Balanceert nog altijd op het randje'

Volgend FC Twente-ontslag hangt in de lucht: 'Balanceert nog altijd op het randje'

Gepubliceerd: maandag 3 december 2018 om 07:22ma 03-12-2018 om 07:22

Laatste update: maandag 3 december 2018 om 08:18ma 03-12-2018 om 08:18

FC Twente-trainer Marino Pusic heeft flink te lijden onder de 2-5 nederlaag tegen Jong Ajax van vrijdagavond, schrijft clubwatcher Leon ten Voorde in TC/Tubantia. Volgens de journalist staat de geboren Bosniër onder grote druk bij de achterban.

Pusic werd vorig seizoen twee keer aangesteld als tussenpaus, na het ontslag van René Hake en Gertjan Verbeek, en kon de degradatie van de Tukkers niet meer voorkomen. Afgelopen zomer beleefde de trainer een rommelige voorbereiding met FC Twente, aangezien de selectie pas laat in de zomer vorm kreeg.

Volgens Ten Voorde is dit echter geen excuus voor de teleurstellende vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie en het weinig overtuigende veldspel. 'De trainer is er wel verantwoordelijk voor dat het elftal al tijden zwak speelt, geen ontwikkeling doormaakt en niet als team opereert', analyseert de journalist. 'De organisatie in het veld rammelt aan alle kanten en er is geen structuur, tactische discipline en samenhang in het spel te ontdekken.'

'Krediet deels afgebrokkeld'
Zijn eerste seizoen als zelfstandig hoofdtrainer is voor Pusic een zware beproeving, meent Ten Voorde. 'Hij worstelt, voelt de druk en weet dat zijn krediet al voor een groot deel is afgebrokkeld', valt er te lezen in de plaatselijke krant. 'Zomaar wat vragen die knellen op dit moment: Moet men weer een trainer slachtofferen? Dat zou alweer de vijfde op rij zijn. Maar wat hebben al die ontslagen FC Twente nou opgeleverd?'

Hoewel Hake en Verbeek nog steeds doorbetaald worden door FC Twente, sluit de clubwatcher niet uit dat het bestuur nóg een keer ingrijpt. 'Tegelijkertijd dient de clubleiding zich de vraag te stellen of men ervan overtuigd is dat Pusic de boel nog aan de praat gaat krijgen? En hoe groot is de schade als je onverhoopt niet promoveert? Voor alle duidelijkheid: de club FC Twente balanceert nog altijd op het randje', waarschuwt Ten Voorde.

Lees ook: Pusic en Twente-tweetal aangeboden op Marktplaats: "Heb ik nog niet meegemaakt"

Lees ook: Fluitconcerten en 'schaam je kapot' bij 'ereronde' FC Twente: 'Natuurlijk terecht'

Poll

Haalt Pusic de Kerst in Enschede?

(1317 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws