Belgen diep onder de indruk van Amrabat: 'Hij heeft iets weg van Yaya Touré'

Belgen diep onder de indruk van Amrabat: 'Hij heeft iets weg van Yaya Touré'

Gepubliceerd: maandag 3 december 2018 om 07:51ma 03-12-2018 om 07:51

Sofyan Amrabat heeft zich gerevancheerd na een aarzelende start bij Club Brugge. De van Feyenoord overgekomen middenvelder speelde zich de voorbije weken in het basiselftal van Ivan Leko en maakte indruk tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund en de competitietopper tegen Standard Luik.

De wedstrijd in het Jan Breydelstadion werd na ruim een half uur beslist door Amrabat: de Marokkaans international legde met een afstandsschot de 3-0 eindstand vast. 'En wat voor één. Een kogel van 129 kilometer per uur - de afvallende bal heerlijk op zijn wreef gepakt', schrijft Het Laatste Nieuws.

De ochtendkrant stak in zijn maandagochtendeditie de loftrompet over Amrabat. 'Hij heeft iets weg van Yaya Touré - ex-Beveren en Manchester City. Grote actieradius. Onverzettelijk als er moet gebikkeld worden. Een gezonde drive om mee naar voren te trekken', schrijft HLN. De in Huizen geboren middenvelder bewees echter ook over techniek en 'leuke voetjes' te beschikken. 'Een pirouette à la Zidane en een hakje oog in oog met de doelman, 't behoort - zo bewees-ie gisteren - allemaal tot zijn arsenaal.'

Ook ploeggenoot Stefano Denswil is lyrisch over de oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord. "IJzersterk is hij. Kijk naar die benen, man. En naar die sterke kont van hem", lacht de oud-Ajacied. "Wat gooit hij die graag vol in de strijd."

Poll

Heeft Feyenoord Amrabat te vroeg afgeschreven?

(822 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws