'Pitbull' van Feyenoord imponeert: 'Hij zou de subtop in Engeland aankunnen'

'Pitbull' van Feyenoord imponeert: 'Hij zou de subtop in Engeland aankunnen'

Gepubliceerd: maandag 3 december 2018 om 09:22ma 03-12-2018 om 09:22

Feyenoord krijgt een dikke pluim na de zege op PSV (2-1) in De Kuip. Tonny Vilhena was volgens Telegraaf-rapporteur Marcel Peeper één van de grote uitblinkers.

"Die jongen leek wel een pitbull", aldus Peeper over Vilhena. "Hij was overal te vinden en toonde zich ijzersterk in de duels. Met zijn loopvermogen en goede passes had hij een belangrijk aandeel in de overwinning van Feyenoord. Hij zette de achterhoede van PSV continu onder druk."

"Bij het Nederlands elftal vond ik Vilhena ook al een goede indruk maken. Dat geeft zo'n jongen toch vertrouwen. Hij heeft die lijn doorgetrokken bij Feyenoord en is een waardevolle speler voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst."

De oud-international weet niet of Vilhena bij Feyenoord aan zijn plafond zit. "Het is moeilijk in te schatten. Zoals hij tegen PSV speelde, denk ik dat hij ook bijvoorbeeld de subtop in Engeland aan zou kunnen. Maar dan moet hij wel elke week dit niveau halen. Dat is voor hem nu de grootste uitdaging en dat is niet makkelijk."

Poll

Is Vilhena klaar voor een stap hogerop?

(4812 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws