Aan Bosz gelinkt Southampton zet manager per direct op straat

Aan Bosz gelinkt Southampton zet manager per direct op straat

03-12-2018 10:52 Laatste update: 12:01
12

Southampton gaat op zoek naar een nieuwe manager. Mark Hughes is maandag op straat gezet door de Premier League-club. Southampton meldt het vertrek van Hughes via de officiële kanalen. 

Afgelopen week speculeerden Engelse media al volop over een naderend vertrek van de Welshman. Peter Bosz zou één van de kandidaten zijn om aan de slag te gaan bij de huidige nummer achttien van de Premier League. Ook de clubloze Paulo Sousa is naar verluidt in beeld. In een persbericht laat de club weten dat 'de zoektocht naar een nieuwe manager reeds begonnen is'. 

Hughes werd in maart 2018 aangesteld door Southampton. Eerder werkte de coach bij onder meer Stoke City, Queens Park Rangers, Fulham en Manchester City. The Saints wonnen dit seizoen pas één keer in de Premier League. Zaterdag werd er in eigen huis gelijkgespeeld tegen Manchester United (2-2). Southampton, met Wesley Hoedt op de bank, gaf in dat duel een 2-0 voorsprong uit handen.  

Hughes is de tweede manager die dit seizoen ontslagen wordt in de Premier League. Afgelopen maand kreeg Slaviša Jokanović zijn congé bij Fulham.