'Nederland raakt twee Europa League-tickets kwijt door invoering nieuw toernooi'

'Nederland raakt twee Europa League-tickets kwijt door invoering nieuw toernooi'

03-12-2018 14:48 Laatste update: 14:55
102

Door de invoering van een derde Europese voetbaltoernooi moet Nederland mogelijk twee Europa League-startbewijzen inleveren. De UEFA heeft besloten om met ingang van het seizoen 2021/2022 een nieuw toernooi te introduceren.

Dat nieuwe toernooi, dat voorlopig de werknaam 'Europa League 2' draagt, moet er volgens de UEFA voor zorgen dat clubs uit meer landen Europees voetbal kunnen gaan spelen. Het Algemeen Dagblad concludeert op basis van de documentatie van de Europese voetbalbond dat dat Nederland met de huidige positie op de coëfficientenranglijst twee Europa League-startbewijzen kwijtraakt.

Alleen de nummer drie uit de Eredivisie houdt in dat geval een ticket voor de Europa League over. Die club zou dan in de play-offronde instromen. De nummers vier en vijf zouden in het derde Europese toernooi instromen en komen terecht in respectievelijk de derde en tweede voorronde van de Europa League 2. De winnaar van de Europa League 2 verdient een ticket voor de Europa League van het seizoen er op.

Lees ookDefinitief: per 2021 naast Champions League en Europa League nóg een toernooi