Nijland: 'Wij Groningers zijn nuchter, je moet je afvragen hoe realistisch het is'

Nijland: 'Wij Groningers zijn nuchter, je moet je afvragen hoe realistisch het is'

03-12-2018 15:37
65

Hans Nijland zet nog niet in op een terugkeer van Arjen Robben naar FC Groningen. De directeur van de Groningers hoopt van ganser harte dat Robben terug zal keren in het hoge noorden, maar heeft nog geen actie ondernemen.

Robben maakte zondag bekend dat hij Bayern München na dit seizoen zal verlaten. Zijn toekomst is nog ongewis. "Het zou voor ons een droom zijn als hij ooit nog iets voor onze club kon doen", zegt Nijland tegen het Algemeen Dagblad. "Robben als actief voetballer van FC Groningen zou helemaal het ultieme zijn."

Toch ziet Nijland het niet zo snel gebeuren. "Wij Groningers zijn ook nuchter. Je moet je afvragen hoe realistisch het is. Ik heb wel eens met hem gesproken over wat hij na zijn carrière kon doen voor de club. Arjen is een sieraad voor de voetbalsport en hij zou een enorme meerwaarde zijn die je als club een paar stappen verder helpt."

"Ik heb hem alleen een berichtje gestuurd dat ik het een moedig besluit van hem vind", vervolgt Nijland. "Je moet je plaats kennen. We hebben het hier over één van de beste voetballers ter wereld. Ik hoop van harte dat hij ooit wat voor de club wil doen."