Koeman kijkt uit naar Nations League: 'Laten zien dat we op de goede weg zijn'

Koeman kijkt uit naar Nations League: 'Laten zien dat we op de goede weg zijn'

03-12-2018 15:52
21

Ronald Koeman is blij met Engeland als tegenstander in de halve finale van de Nations League. De bondscoach van Oranje vindt dat Nederland baat heeft bij wedstrijden tegen sterke tegenstanders en kijkt uit naar het treffen.

Nederland en Engeland spelen op 6 juni in Guimaraes tegen elkaar. "De halve finale tegen Engeland is een geweldig podium om te laten zien dat we als Nederlands elftal op de goede weg zijn", meldt Koeman op de persconferentie na de loting in Dublin. "De beste manier om beter te worden is door competitieve interlands te spelen tegen sterke teams."

"Engeland is een sterk team", vervolgt Koeman. "We elkaar goed, want we hebben in maart nog een oefenduel tegen elkaar gespeeld (Engeland won met 1-0, red.). Beide teams maken een enorme ontwikkeling door en we kijken ernaar uit om dat in de halve finale te laten zien."

Het stadion in Guimaraes kan 30.000 supporters huisvesten en is op 9 juni het toneel voor de troostfinale van de Nations League. Op dezelfde dag wordt in Porto de finale gespeeld.