Van der Sar bespreekt Ajax-duo: 'Ik denk dat ze nog steeds moeten wennen'

Van der Sar bespreekt Ajax-duo: 'Ik denk dat ze nog steeds moeten wennen'

03-12-2018 17:46 Laatste update: 17:46
34

Het is logisch dat Dean Solomons en Leo Thethani tijd nodig hebben om te acclimatiseren bij Ajax. Dat zegt Edwin van der Sar in gesprek met het Zuid-Afrikaanse Kick Off. Solomons en Thethani maakten in september 2017 de overstap van satellietclub Ajax Cape Town naar Nederland. 

De twee speelden sinds hun overstap pas een handvol duels namens Jong Ajax. Dat is niet gek, vindt Van der Sar, die afgelopen week op bezoek was in Zuid-Afrika en daar met lokale media sprak over de ontwikkeling van centrale verdediger Solomons en aanvaller Leo Thethani. 

"Het is echt een uitdaging. Het niveau en het tempo ligt in Nederland veel hoger", aldus de directeur van Ajax. "Ze komen natuurlijk ook in volledig andere omstandigheden terecht. Ik denk dat Leo en Dean daar nog altijd aan moeten wennen."

"Bovendien raakte Leo na zijn komst geblesseerd. Het is daardoor niet makkelijk geweest voor hem om aan het team en zijn collega's te wennen. Ze krijgen nu steeds meer speeltijd, ik hoop dat ze zich zullen doorontwikkelen."

Solomons en Thethani (beiden 19 jaar) liggen tot medio 2020 vast in Amsterdam.