KNVB krijgt eervolle opdracht van UEFA: 'Geweldig dat zoiets in Nederland kan'

KNVB krijgt eervolle opdracht van UEFA: 'Geweldig dat zoiets in Nederland kan'

03-12-2018 18:46
31

De KNVB is door de UEFA verblijd met een eervolle opdracht, maakt de voetbalbond maandagavond bekend via de officiële kanalen. Het jaarcongres van de Eruopese voetbalbond zal in maart 2020, kort voor het EK dat onder meer in Amsterdam wordt gespeeld, in Nederland plaatsvinden.

Alle 55 leden van de UEFA zullen dan naar Nederland afreizen om te vergaderen. Secretaris-generaal Gijs de Jong is opgetogen over het nieuws. "Geweldig dat zoiets in Nederland gaat plaatsvinden. Er spreekt vertrouwen uit en het past mooi bij de wedstrijden die er dat jaar voor EURO20 in ons land gespeeld worden", laat De Jong weten vanuit Dublin, waar geloot werd voor de EK-kwalificatie en de Nations League-finaleronde. "Het is wederom een signaal dat mensen weten dat Nederland dit soort grote klussen aankan."

Welke onderwerpen er in maart 2020 precies aangesneden zullen worden, laat de KNVB in het midden. Mogelijk wordt de organisatie van het EK Zaalvoetbal in 2022 en van het WK voor vrouwen in 2027 besproken. De voetbalbond maakte dit weekend bekend beide evenementen te willen organiseren.