Modric bekroont topseizoen en doorbreekt Messi/Ronaldo-hegemonie opnieuw

Modric bekroont topseizoen en doorbreekt Messi/Ronaldo-hegemonie opnieuw

03-12-2018 22:16 Laatste update: 22:38
92

Luka Modric heeft maandagavond beslag gelegd op de Ballon d'Or van 2018. Voor de Kroatische controleur is het zijn tweede eervolle onderscheiding van het seizoen: Modric werd eind september al door de UEFA verkozen tot beste voetballer van het afgelopen seizoen.

Beide prijzen werden sinds 2008 verdeeld tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De Argentijn eindigde ditmaal echter als vijfde in de verkiezing van France Football, terwijl Ronaldo het zilver pakte. De derde plek is een prooi voor Antoine Griezmann geworden: de Fransman blijft landgenoot Kylian Mbappé (vierde) en Lionel Messi (vijfde) voor.

Wedden

Meer odds

Mbappé legde wél beslag op de voor het eerst toegekende KOPA Trophy, voor de beste speler onder de 21. Het wonderkind van Paris Saint-Germain hield onder meer Justin Kluivert en FC Groningen-smaakmaker Ritsu Doan achter zich. Kluivert eindigde als derde. Ook de Ballon d'Or voor vrouwen werd voor het eerst uitgereikt: de Noorse Olympique Lyon-aanvalster Ada Hegerberg mocht met de eer strijken.