Keizer wint ook derde wedstrijd met Sporting: Dost tekent voor knappe kopgoal

03-12-2018 23:21
26

Sporting Portugal heeft ook de derde wedstrijd onder Marcel Keizer omgezet in een overwinning. Spits Bas Dost was tegen Rio Ave opnieuw belangrijk met een doelpunt.

Keizer won eerder van Lusitano (beker, 1-4 winst) en Qarabag (Europa League, 1-6 winst). Maandagavond stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Bruno Fernandes opende de score voor Sporting, waarna João Schmidt voor de gelijkmaker tekende.

Het was Bas Dost die er met een knappe kopgoal voor zorgde dat Sporting halverwege de eerste helft weer op voorsprong kwam en uiteindelijk met een voorsprong de rust inging. Via Jovane Cabral liep Sporting na rust uit naar 1-3, waardoor Sporting ook de derde wedstrijd onder Keizer winnend wist af te sluiten.

De achterstand van nummer twee Sporting op koploper FC Porto is door de overwinning nog maar twee punten. Zondagavond speelt Sporting op eigen veld de competitiewedstrijd tegen Aves, de huidige nummer dertien van de Primeira Liga.