Van de Beek: 'Hij is een van onze belangrijkste spelers en moet gewoon spelen'

Van de Beek: 'Hij is een van onze belangrijkste spelers en moet gewoon spelen'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 00:00di 04-12-2018 om 00:00

Laatste update: dinsdag 4 december 2018 om 00:01di 04-12-2018 om 00:01

Donny van de Beek vindt dat Hakim Ziyech altijd moet spelen bij Ajax. De middenvelder verklaarde dat de Marokkaanse spelmaker een van de belangrijkste mannen is in de selectie van de Amsterdammers.

"Laat duidelijk zijn: Hakim is geen discussie. Hij is een fantastische speler en een van onze belangrijkste mannen. Die moet gewoon spelen", aldus Van de Beek bij Peptalk op Ziggo Sport, waarin werd ingegaan op het feit dat hij dit seizoen regelmatig op de bank plaats heeft moeten nemen.

Van de Beek verklaart dat het niet makkelijk is om niet te spelen. "Iedereen wil voetballen, simpel zat. (...) Op het trainingsveld wil je dan wel wat laten zien en als je er dan in komt ben je wel getergd. Je wil laten zien: hey, ik wil spelen."

De laatste weken staat Van de Beek wel steeds in de basis. "Ik vind dat het qua spel nog wel beter kan. Er zijn goede wedstrijden, maar ook wedstrijden dat ik denk dat ik veel meer kan laten zien. Als team zitten we goed in ons vel, in een goede flow. (...) In de competitie kunnnen we soms nog wel meer brengen. We winnen overtuigend, maar soms heb ik het gevoel dat we nog meer kunnen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Van de Beek de top halen?

(2394 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws