Vilhena typeert verschil Feyenoord en Ajax: 'Vraag of hij bedrag Bazoer oplevert'

Vilhena typeert verschil Feyenoord en Ajax: 'Vraag of hij bedrag Bazoer oplevert'

04-12-2018 07:14
100

Tonny Vilhena was zondag de uitblinker bij Feyenoord in de Eredivisie-topper tegen PSV. Superlatieven over de 23-jarige middenvelder bleven evenwel uit. Het Algemeen Dagblad ziet een groot verschil met jeugdproducten van bijvoorbeeld Ajax.

De krant wijst op spelers als Riechedly Bazoer, Jaïro Riedewald en Kenny Tete die in Amsterdam al snel werden aangeprezen. Met Vilhena gebeurt haast het tegenovergestelde. "Noem het maar Rotterdamse nuchterheid", zegt oud-Feyenoorder John de Wolf. "We praten hier niet snel in superlatieven. Beide beentjes op de grond, volgende week eerst maar eens bevestigen. Waar talenten van andere clubs misschien wel eens wat nadrukkelijker op de kaart worden gezet."

"Ik denk wel dat veel mensen bij Vilhena te lang hebben gekeken naar wat hij niet kan", vervolgt De Wolf. "Zo willen we in Vilhena misschien graag een type Zinedine Zidane zien, terwijl hij eerder een soort N'Golo Kanté is. Maar zondag tegen PSV was hij echt fantastisch in de rol die hem op het lijf is geschreven. En hij is ook nooit geblesseerd." Volgens het AD 'steekt' het in De Kuip dat talenten van Ajax vaak hoger worden aangeschreven. Zo bracht bankzitter Bazoer toch twaalf miljoen euro op. 'De vraag is of Feyenoord bij Vilhena dat bedrag überhaupt wel haalt', schrijft de krant.

Het AD legt de schuld ook bij Feyenoord, dat na de knappe zege op Sevilla in 2014 de poorten gesloten hield voor de internationale cameraploegen. En toen Vilhena in 2016 aanvankelijk weigerde te verlengen, zette de club zelf een ronkend persbericht op de website, waarin Vilhena nog net niet voor geldwolf werd uitgemaakt.