Toekomst Sinkgraven bij Ajax nog onduidelijk: 'Nog niet over gesproken'

Toekomst Sinkgraven bij Ajax nog onduidelijk: 'Nog niet over gesproken'

04-12-2018 07:29
40

Daley Sinkgraven maakte zondag in het thuisduel met ADO Den Haag na ruim een jaar blessureleed zijn rentree bij Ajax. De ploeg van coach Erik ten Hag had geen enkele moeite met de Hagenaars, waardoor 23-jarige linkspoot ruim voor tijd kon invallen.

"Op deze manier vind ik het natuurlijk prima, maar het is niet reëel dat die momenten er consequent komen", zegt Sinkgraven in het Algemeen Dagblad. "Misschien is de bekerwedstrijd eind deze maand tegen Roda JC nog een optie. In de winterstop spelen we in Amerika nog twee oefenwedstrijden. Dus uiteindelijk hoop ik wel aan mijn minuten te komen."

De multifunctionele Sinkgraven heeft het geluk dat hij op meerdere posities uit de voeten kan. "Ik ben blij dat ik überhaupt weer op het veld sta. Niet steeds denk: als het maar goed gaat, als mijn knie het maar houdt. Een paar weken terug had ik die twijfel nog. Nu is dat gevoel gelukkig weg. Ik vertrouw mijn knie weer voor honderd procent. Qua conditie moet ik natuurlijk wat bijschaven. Ik zit nu op zeventig procent, schat ik in."

De toekomst van Sinkgraven bij Ajax is nog ongewis. Zijn contract loopt komende zomer af. "Daar hebben we nog niet over gesproken", geeft hij aan. "Daar was het moment ook niet naar. Natuurlijk is de toekomst belangrijk, maar ik ben alleen maar bezig geweest met dit moment. Na al die tegenslagen is het geweldig om terug te zijn. Nu echt helemaal fit worden."