'Als een Ajacied had gespeeld als Vilhena, dan was-ie meteen 60 miljoen waard'

'Als een Ajacied had gespeeld als Vilhena, dan was-ie meteen 60 miljoen waard'

04-12-2018 10:33 Laatste update: 11:53
107

Tonny Vilhena verdient véél meer krediet voor zijn prestaties van de afgelopen weken. Dat zei Maarten Wijffels, journalist van het Algemeen Dagblad, maandagavond bij talkshow Natafelen met Kees op FOX Sports. 

"Stel dat een jonge Ajacied zo geweldig had gespeeld als Vilhena tegen PSV", aldus Wijffels. "Dan is hij volgens journalisten meteen zestig miljoen waard en moet hij naar FC Barcelona. Zo is de perceptie."

De 23-jarige Vilhena is toe aan een stap naar het buitenland, vindt hij. "Maar je moet hem niet linken aan een creatieve positie bij een buitenlandse topclub. Zet hem als een soort Nainggolan in de rug van creatieve spelers en het is een goeie voor zo'n club."

Collega-journalist Valentijn Driessen is een stuk minder enthousiast over de Feyenoorder. "Bij het Nederlands elftal kreeg hij ook veren in z'n kont gestoken. Hij speelt niet en mocht een halfuurtje meedoen na tien dagen rust te hebben en oh, wat was-ie geweldig."

"Maar die anderen hadden allemaal een wedstrijd tegen Frankrijk en een uur tegen Duitsland in de benen, in drie dagen tijd. Mag je dan even wat laten zien?"

Lees ook: Vilhena typeert verschil Feyenoord en Ajax: 'Vraag of hij bedrag Bazoer oplevert'