Amrabat hekelt Ziyech-verhalen: 'Hij voelt die behoefte niet, is zijn goed recht'

Amrabat hekelt Ziyech-verhalen: 'Hij voelt die behoefte niet, is zijn goed recht'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 12:06di 04-12-2018 om 12:06

Nordin Amrabat stoort zich aan negatieve verhalen over de houding van Hakim Ziyech. Dat de spelmaker van Ajax bijvoorbeeld blijer moet zijn voor de camera, vindt zijn collega-international grote onzin. 

"Ik hoor weleens dat mensen zeggen dat hij blijer moet zijn. Hij zou te weinig lachen in interviews bijvoorbeeld", zegt Amrabat in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Dan denk ik: hij hoeft toch geen clown te zijn?"

"Sommigen voelen de behoefte om de clown uit te hangen voor de cameraa. Hij niet. Dat is toch zijn goed recht? Daarbij: Hakim lacht genoeg hoor. Geloof me. Hij heeft juist heel veel humor."

Ajax-teamgenoot Noussair Mazraoui denkt te weten hoe het beeld van een arrogante jongen is ontstaan. "Weet je wat het is? Hakim deinst nergens voor terug. Als iets hem niet bevalt, dan zegt hij dat. Hij laat niet met zich sollen."

"Als hij wordt aangevallen, dan verdedigt hij zich. Dat durft niet iedereen", vervolgt de back. "Dat durft niet iedereen. Hij wel. Helaas spelden mensen hem daarom onterecht het label arrogant op."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws