Nieuwe regels huurmarkt hebben gevolgen voor Vitesse: 'Niet in beeld voor Lukaku'

Nieuwe regels huurmarkt hebben gevolgen voor Vitesse: 'Niet in beeld voor Lukaku'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 18:34di 04-12-2018 om 18:34

Vitesse denkt niet dat de plannen van de FIFA van grote invloed zijn op de samenwerking met Chelsea. Dat laat directeur Joost de Wit weten aan de Gelderlander. De wereldvoetbalbond wil het ongelimiteerd uitlenen van spelers aan banden leggen.

Dat betekent dat de Premier League-grootmachten moeten snoeien in het aantal huurspelers. Vanaf de zomer van 2020 mag een club een maximum van acht profs uitlenen. Chelsea brengt dit seizoen alleen al 39 profs elders onder. Daarvan lopen er drie bij Vitesse: doelman Eduardo, verdediger Jake Clarke-Salter en aanvaller Charly Musonda.

Over een paar jaar kan Vitesse nog slechts twee spelers huren uit Londen. "Maar daarmee kunnen wij leven", reageert De Wit in de regionale krant. "We hebben de afgelopen jaren vaker meer spelers geleend van Chelsea. Drie, vier en zelfs vijf. Dat klopt. Dat wordt nu minder." De directeur ziet evenwel een belangrijke maas in de wet. "Spelers uit eigen opleiding vallen buiten het voorstel. En juist dat is onze markt."

"Wij zijn niet in beeld voor spelers van de gevestigde orde, zoals een Romelu Lukaku of Kevin De Bruyne", vervolgt De Wit. "Wij huren al jaren jonge spelers, die doorstromen vanuit de academie van Chelsea. Neem Mason Mount of Lewis Baker. Ook Jake Clarke-Salter valt in die categorie. Die bron blijft voor Vitesse bestaan."

Spelers van het kaliber Eduardo (opgeleid in Portugal) en Matt Miazga (opgegroeid in de Verenigde Staten) zijn niet meer haalbaar. "Maar dat zijn de uitzonderingen op de regel. Voor ons vallen de veranderingen best mee."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws