Kluivert nog geen basisspeler: 'De trainer vindt hem nog iets te veel een diva'

Kluivert nog geen basisspeler: 'De trainer vindt hem nog iets te veel een diva'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 20:55di 04-12-2018 om 20:55

Justin Kluivert eindigde maandag tijdens het Gouden Bal-gala in Parijs als derde in de verkiezing van beste speler onder de 21 jaar. Het toont aan dat de AS Roma-aanvaller op de goede weg is, maar de Italiaanse verslaggever Massimo Cecchini ziet nog wel verbeterpunten.

Vooral het rendement van de 19-jarige Kluivert ligt te laag, stelt Cecchini, die namens La Gazzetta dello Sport alle wedstrijden van AS Roma bijwoont. "Hij heeft pas één goal gemaakt en dat was niet eens in de competitie. Dat is gewoon veel te weinig", zegt Cecchini tegen het Algemeen Dagblad. Hij ziet de oud-Ajacied wel als groot talent. "Hij behoort samen met zijn concurrenten Cengiz Ünder en Patrik Schick tot de parels van AS Roma, maar zij maken wél goals."

"Hij heeft in principe alles om de top te halen, maar verdedigend moet het echt beter", vervolgt Cecchini. Dat is niet de enige reden dat Kluivert vaak op de bank begint. "Trainer Eusebio Di Francesco vindt hem gewoon nog niet sterk genoeg. Hij vindt Kluivert nog iets te veel een diva."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws