Van Beek hoopt op buitenland: 'Daar hoort geld ook bij. Ben ik heel eerlijk in'

Van Beek hoopt op buitenland: 'Daar hoort geld ook bij. Ben ik heel eerlijk in'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 21:16di 04-12-2018 om 21:16

Sven van Beek ambieert een buitenlands avontuur. Wel wil de 24-jarige Feyenoorder eerst zijn sporen verdienen bij zijn club.

"Het buitenland? Dat is wel een doel. Uiteindelijk wil je ook internationaal iets bereiken", vertelt Van Beek bij Bij Andy in de Auto. "Aan het einde van je carrière wil je er alles uit hebben gehaald. Daar hoort geld ook bij. Daar ben ik heel eerlijk in. Waarheen? Ik weet het niet. Eerst hier maar speelminuten krijgen. Italië vind ik mooi."

Van Beek verlengde onlangs zijn contract bij Feyenoord. En dat terwijl hij geen basisspeler meer is in De Kuip. "Ik heb er vertrouwen in, anders doe je zoiets niet. Op een dag komt mijn kans weer. Dan moet ik hem grijpen en niet meer uit de basis verdwijnen."

Van Beek speelt al een aantal jaren in het eerste. In die periode werkte hij met Ronald Koeman, Fred Rutten en Giovanni van Bronckhorst. "Het was voor mij een goede trainer", zegt hij over Rutten. "Hij gaf me op dat moment veel vertrouwen, waardoor ik ook in the picture kwam bij het Nederlands elftal. Dat waren mooie momenten. Je kunt zeggen wat je wilt, maar door vertrouwen van de trainer zit je lekker in je vel en kun je beter voetballen."

Ook Koeman krijgt een compliment van Van Beek. "Koeman heeft me laten debuteren. Hij was veel met me bezig, ook qua positie. Dat is top."

Poll

Is Van Beek toe aan het buitenland?

(870 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws