Weghorst en collega's maken indruk bij Wolfsburg: Extreem van waarde

Weghorst en collega's maken indruk bij Wolfsburg: "Extreem van waarde"

04-12-2018 21:35
20

VfL Wolfsburg presteert dit seizoen een stuk beter dan vorig jaar en ook Wout Weghorst krijgt daar de credits voor. Trainer Jörg Schmadtke is lovend over een aantal van zijn spelers, waaronder Weghorst.

Wolfsburg knokte twee jaar lang succesvol tegen degradatie, maar dit seizoen staan Die Wölfe na dertien wedstrijden op een knappe achtste plaats. "De grootste verrassing voor mij tot dusver is dat het team zich continu als team gedraagt en samen dingen beter doet", zegt Schmadtke tegen Sportbuzzer.

Het viel de trainer op dat het Wolfsburg van een aantal jaren geleden onvoldoende als team naar buiten trad. "Nu heb ik een andere indruk. De indruk dat het team, ongeacht wat er gebeurt, dingen samen op wil lossen."

Schmadtke merkt dat zijn spelers goed met elkaar samenwerken. "Ik denk dat Jerome Roussillon, Wout Weghorst, Daniel Ginczek en Pavao Pervan extreem van waarde zijn voor de uitstraling van het team. Daarom denk ik dat onze toewijding er deels voor heeft gezorgd dat we anders presteren." 

Weghorst heeft dit seizoen vijf goals gemaakt voor Wolfsburg. Zijn laatste doelpunt maakte hij op 9 november, uit bij Hannover 96.