'Hoog overleg in Heerenveen: toekomst van directeur bungelt aan zijden draadje'

'Hoog overleg in Heerenveen: toekomst van directeur bungelt aan zijden draadje'

05-12-2018 07:47 Laatste update: 09:26
6

De toekomst van algemeen directeur Luuc Eisenga hangt aan een zijden draadje bij sc Heerenveen. Volgens de Leeuwarder Courant is er dinsdag 'binnen de hoogste kringen van de club koortsachtig overleg gevoerd' over het functioneren en de houdbaarheid van Eisenga in het Abe Lenstra Stadion. 

Onder fans, sponsors en vrijwilligers zou er 'bijzonder weinig draagvlak' meer zijn voor Eisenga. Ook de raad van commissarissen van sc Heerenveen heeft z'n twijfels over de houdbaarheid van de directeur, weet LC. 

Er wordt Eisenga een gebrek aan visie, empathisch vermogen en daadkracht verweten, schrijft de krant. Op financieel, commercieel én sportief vlak gaat het al langere tijd niet goed met Heerenveen. 

Diverse sponsors en betrokkenen maakten in de afgelopen maanden reeds hun onvrede over het functioneren van Eisenga kenbaar. Meerdere grote geldschieters van de Eredivisie-club schijnen 'uitermate ontevreden' te zijn en overwegen daarom serieus hun contracten op te zeggen. 

Zoals gezegd vond er dinsdagavond in Friesland hoog overleg plaats over de toekomst van Eisenga. Betrokkenen 'wilden niet melden wat de definitieve uitkomst is' van het beraad. Eisenga zelf was ook niet bereikbaar voor commentaar.