'Pusic onder vuur in Enschede: FC Twente-selectie zet vraagtekens bij trainer'

'Pusic onder vuur in Enschede: FC Twente-selectie zet vraagtekens bij trainer'

05-12-2018 08:01 Laatste update: 09:30
54

De druk op FC Twente-trainer Marino Pusic neemt met de week toe. Dat schrijft De Telegraaf woensdag. De selectie van Twente heeft blijkbaar z'n bedenkingen bij het functioneren van de oefenmeester. 

In de spelersgroep van de Keuken Kampioen Divisie-formatie worden vraagtekens gezet bij 'de trainingsmethodieken en tactische keuzes' van Pusic, weet De Telegraaf. Afgelopen week verloor Twente in eigen huis met 5-2 van Jong Ajax. Die nederlaag is 'snoeihard aangekomen'. 

De 47-jarige Pusic werd afgelopen zomer defintief benoemd tot hoofdtrainer van Twente. In maart 2018 stelde de club uit Enschede hem aan als interim-coach, na het ontslag van Gertjan Verbeek. Eerder stond Pusic al even aan het roer nadat René Hake aan het begin van het seizoen 2017/18 op straat was gezet. 

'Tot op heden is Pusic er onvoldoende in geslaagd om van het vreemdelingenlegioen bij Twente een soepel draaiend geheel te maken', schrijft De Telegraaf. 'De druk is bovendien enorm groot, want het nog altijd met een schuldenlast van 50 miljoen euro kampende FC Twente moet vanuit financieel oogpunt direct weer terug naar de Eredivisie.'

Twente staat na zestien speelrondes in de KKD op de vijfde plek. De achterstand op koploper FC Den Bosch bedraagt vier punten.