'Twee jaar geleden dacht ik nog: wat heeft die De Ligt een zware benen'

'Twee jaar geleden dacht ik nog: wat heeft die De Ligt een zware benen'

05-12-2018 08:40
70

Arie Haan vindt het 'ongelooflijk' hoe Matthijs de Ligt zich dit seizoen ontwikkelt. De oud-international is onder de indruk van de cijfers van de negentienjarige verdediger: bijna zes weken geleden (!) maakte de centrale verdediger van Ajax z'n laatste overtreding in de Eredivisie. 

"Ongelofelijk, hè", zegt Haan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Toen hij twee jaar geleden doorkwam, dacht ik nog: wat heeft die vent een zware benen. Toen was hij ook nog niet zo wendbaar als nu. Het is nu echt fantastisch om naar hem te kijken."

Het valt Haan op dat De Ligt veel wendbaarder is geworden. "Dat zie je nu ook echt terug in zijn spel. Het is natuurlijk geen toeval dat die jongen zo weinig overtredingen nodig heeft. Zijn timing is perfect, vooral omdat zijn lichaam beter in balans is dan het was."

"Los daarvan is het ook een slimme verdediger. Hij kleunt er alleen in als hij zeker weet dat de bal er bij zit. En hij vertrouwt meer op zijn snelheid. Oftewel: hij weet dat hij zichzelf nog kan compenseren. Dan hoef je ook geen overtreding te maken."

Lees ook: De Ligt-proefballonnetje: 'Ik zou zeggen: zet hem een keer op het middenveld'