Van der Vaart steekt loftrompet over De Jong: 'Daar is hij een meester in'

Van der Vaart steekt loftrompet over De Jong: 'Daar is hij een meester in'

05-12-2018 11:06
53

Rafael van der Vaart is te spreken over de recente prestaties van het Nederlands elftal. Als voetballiefhebber steekt één speler er voor hem bovenuit: Ajax-middenvelder Frenkie de Jong.

"Het zal niet verbazen dat ik een zwak heb voor Frenkie", vertelt Van der Vaart in een interview met Voetbal International. "Vanwege de manier waarop hij zijn technische kwaliteiten koppelt aan inzicht, spelplezier en lef. Frenkie lijkt ogen in zijn achterhoofd en aan de zijkanten te hebben: voordat hij in balbezit komt, heeft hij zijn hele omgeving al gescand. Dat is het moeilijkste van de positie waarop hij speelt. Daar is hij een meester in."

Wedden

Meer odds

Van der Vaart is van mening dat je juist naar een speler met zoveel kwaliteit kritisch moet kijken. "Met zijn kwaliteiten moet hij vaker de dodelijke steekpass geven en ook meer goals maken. Dat heeft hij in zijn mars."

Volgens Van der Vaart is De Jong nu vooral een voedende speler, maar moet hij voor meer doelgevaar zorgen. "Als hij dat aspect aan zijn spel kan toevoegen, en de kwaliteiten heeft hij ervoor, dan hebben we het over Europese top. Maar hij moet nu niet gaan forceren om aan al die verwachtingen te voldoen, want dat dan kan het ook zomaar misgaan en minder worden."