Bayern wilde niet in zee met Ronaldo: 'Niet nagedacht als hij 24 was geweest'

Bayern wilde niet in zee met Ronaldo: 'Niet nagedacht als hij 24 was geweest'

05-12-2018 16:48 Laatste update: 17:46
20

Bayern München had volgens voorzitter Uli Hoeness afgelopen zomer de kans om Cristiano Ronaldo aan te trekken. Der Rekordmeister wilde echter niet voldoen aan de 'te hoge vraagprijs', aangezien de Portugees te oud zou zijn.

Ronaldo verliet Real Madrid afgelopen zomer na negen succesvolle seizoenen. De steraanvaller ging aan de slag bij Juventus, maar volgens Hoeness had dat niet gehoeven. In een interview met BILD geeft de voorzitter van Bayern aan dat hij '100 miljoen veel te veel geld vond'. Ook de leeftijd van Ronaldo was een doorn in het oog van Hoeness. "We hadden er niet over na hoeven denken als hij 24 jaar was geweest, maar hij is 33."

Ronaldo vertrok daarop naar de Oude Dame, waar hij goed is begonnen. De nummer zeven van Juventus scoorde in achttien officiële wedstrijden al elf keer. Daarnaast gaf hij zes assists. De Portugees heeft daarmee de beste start als Juventus-speler sinds het seizoen 1968/1969, toen Pietro Anastasi negen keer scoorde in zijn eerste veertien competitiewedstrijden.