Veerman kijkt op van kritiek trainer: Waarom? Ik heb echt geen idee

Veerman kijkt op van kritiek trainer: "Waarom? Ik heb echt geen idee"

05-12-2018 20:56 Laatste update: 22:07
15

Henk Veerman heeft zich in een mum van tijd ontpopt tot publiekslieveling bij FC Sankt Pauli, maar een vaste basisplaats is nog niet voor hem weggelegd. Zijn trainer Markus Kauczinski was onlangs kritisch op de lange spits.

Kauczinski vindt dat Veerman 'nog niet fantastisch' is. "Of hij de nummer 9 wordt? Daar komt wat mij betreft wat meer bij kijken. Daarvoor moet hij meer laten zien, meer lopen, meer met andere spelers samen kunnen werken. Dan zal hij echt nog wat stappen moeten zetten voor mij."

Veerman weet niet waarom zijn trainer dat zegt. "Waarom? Ik heb echt geen idee. Het enige wat ik wel weet, is dat ik zaterdag gewoon in de basis sta", reageert hij in gesprek met Voetbal International. "Ik kan ook niet alles tegelijk. Meeverdedigen als je aanvalt, aanvallen als je meeverdedigt."

"Hij kwam aan met cijfers dat ik maar 10,2 kilometer per wedstrijd loop. Nou, dan gaat het volgens mij wel hard vooruit, want bij Heerenveen hadden ze die cijfers ook allemaal en zat ik niet eens op 9,5 kilometer", aldus Veerman. "Ze lopen hier op het tweede niveau meer dan in de Eredivisie. Ik ben fitter dan ooit. Volgens mij gaat het dan ook hartstikke lekker, ik weet niet waarom hij dat zo zegt."