In het kort: PSG lijdt puntenverlies, Van Dijk ziet Liverpool-maatje wegvallen

In het kort: PSG lijdt puntenverlies, Van Dijk ziet Liverpool-maatje wegvallen

05-12-2018 23:42 Laatste update: 21:21
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Gomez geblesseerd
Liverpool-manager Jürgen Klopp lijkt voorlopig geen beroep te kunnen doen op Joe Gomez. De verdediger liep woensdag een enkelblessure op tijdens de uitwedstrijd tegen Burnley (1-2). "Hij is geblesseerd en waarschijnlijk ook niet een klein beetje. We weten momenteel niet hoe het met hem is, we hebben hem naar huis gestuurd", reageert Klopp. Gomez vormde de laatste tijd een sterk duo met Virgil van Dijk.

Weer puntenverlies PSG
Paris Saint-Germain heeft woensdagavond voor de tweede keer op rij puntenverlies geleden in de Ligue 1. Net als vorig seizoen hield Strasbourg stand tegen de ongenaakbare koploper: 1-1. Kenny Lala (Strasbourg) en Edinson Cavani (PSG) maakten de doelpunten. Neymar ontbrak met een blessure, Kylian Mbappé viel na ruim een uur in en versierde de penalty waaruit Cavani scoorde.

Vervelende avond Memphis, Tete en Strootman
Memphis Depay, Kenny Tete en Kevin Strootman hebben zich woensdagavond geblameerd in de Ligue 1. Olympique Lyon leed in eigen huis een gevoelige nederlaag tegen middenmoter Stade Rennes, terwijl Olympique Marseille bij FC Nantes een 3-2 nederlaag moest slikken. Memphis, Tete en Strootman bleven allemaal negentig minuten binnen de lijnen. Koploper Paris Saint-Germain komt vanaf 21.00 uur nog in actie tegen Strasbourg.

Hoogste veiligheidsrico in Madrid
De Superclásico tussen River Plate en Boca Juniors is de wedstrijd met het hoogste veiligheidsrisico ooit in de voetbalhistorie van Madrid. Dat melden de plaatselijke autoriteiten. Circa 2500 agenten van de Spaanse politie zullen zondag toezicht houden op een ordentelijk verloop. De supportersgroepen van River Plate en Boca Juniors gaan zéér vijandig met elkaar om. Op weg naar Spanje en in Madrid worden ze strikt van elkaar gescheiden gehouden.