Nijhuis noemt 'berucht' stadion voor arbiters: Die gang daar is heel lang

Nijhuis noemt 'berucht' stadion voor arbiters: "Die gang daar is heel lang"

Gepubliceerd: woensdag 5 december 2018 om 21:48wo 05-12-2018 om 21:48

Veel scheidsrechters zijn in de rust al op de hoogte van eventuele fouten in de eerste helft. Dat stelt Bas Nijhuis, die nauwelijks nog toekomt aan rusten tussen twee helften.

"Er hangt vaak een tv. Die staat op FOX. Dan krijg je het commentaar van de analisten mee. Ga je toch naar luisteren", vertelt Nijhuis in de Leeuwarder Courant. "Vind ik ook niet erg. Maak je een verkeerde beslissing, dan hoor je in het stadion al aan het geroezemoes van het publiek dat het discutabel is. Iedereen kan die actie terug zien. Het zou gek zijn als wij daar van weg proberen te blijven."

De scheidsrechter, die op dit moment met een blessure kampt, weet ook dat trainers en spelers kritisch kunnen zijn. Onlangs floot hij in San Siro een Europa League-wedstrijd van AC Milan. "Berucht", zegt Nijhuis. "Die gang daar is heel lang. Spelers of trainers staan je aan het begin ervan op te wachten. Dan zie je ze staan en dan weet je: die wil even wat zeggen. Eenmaal bij mijn kleedkamerdeur is dan alles wel gezegd. Dan hoeven ze ook niet meer binnen te komen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws