Barcelona zegeviert: Cillessen maakt foutje, 19-jarige debutant geeft assist

05-12-2018 23:21 Laatste update: 23:46
22

FC Barcelona heeft zich comfortabel geplaatst voor de achtste finales van de Copa del Rey. In Camp Nou werd derdeklasser Cultural Leonesa met 4-1 verslagen. Jasper Cillessen stond negentig minuten onder de lat.

Barça boekte vijf weken geleden in de heenronde een zuinige 0-1 overwinning op Cultural Leonesa. Woensdagavond ging het in eigen huis een stuk makkelijker. Munir El Haddadi opende de Catalaanse schiettent met een knap doelpunt na achttien minuten.

Nog voor rust werd het ook 2-0 en 3-0. Denis Suarez en Malcom zorgden voor de goals. Barcelona speelde met de tweede garnituur. Van de gebruikelijke basiself stonden alleen Nélson Semedo en Ivan Rakitic in de basis. Sergio Busquets deed de tweede helft mee.

In de tweede helft maakte Cultural Leonesa een eretreffer via Josep Sene, waarbij Cillessen er niet goed uitzag. Twintig minuten voor tijd zorgde Suarez voor het slotakkoord. De Spaanse middenvelder scoorde op aangeven van de negentienjarige Riqui Puig, die zijn officiële debuut maakte: 4-1.

De 3-1 van Cultural Leonesa:

De 4-1 van Barcelona: