'Carrièreswitch lonkt voor Verbeek: naam van ex-trainer valt bij Heerenveen'

'Carrièreswitch lonkt voor Verbeek: naam van ex-trainer valt bij Heerenveen'

06-12-2018 08:32
38

De naam van Gertjan Verbeek zingt rond bij sc Heerenveen. Volgens Voetbal International wordt hij 'door veel partijen genoemd als mogelijke versterking voor de bestuurlijke laag van de club'. 

VI en de Leeuwarder Courant schreven afgelopen week uitgebreid over de onrust op de burelen van Heerenveen. Er heerst veel onvrede over algemeen directeur Luuc Eisenga. Mogelijk vertrekt hij op korte termijn. 

Het lijkt een kwestie van tijd voordat de organisatie van Heerenveen op de schop gaat - met mogelijk dus een rol in het verschiet voor de momenteel clubloze Verbeek. In een korte reactie tegenover VI laat Verbeek weten 'dat hij een bestuursfunctie als logische vervolgstap ziet van zijn carrière in de voetballerij.'

Verbeek (56) heeft een rijk verleden in het Abe Lenstra Stadion. Tussen 1984 en 1994 speelde de voormalig verdediger voor sc Heerenveen, met uitzondering van één seizoen in Almelo (1986/87). Verbeek maakte later onderdeel uit van de technische staf van de club en was tussen 2004 en 2008 hoofdtrainer van Heerenveen. 

In de afgelopen jaren werkte hij bij onder meer 1.FC Nürnberg, VfL Bochum en FC Twente. In maart 2018 ontsloegen de Tukkers Verbeek. Sindsdien zit de coach zonder club. Hij werkt als analist bij FOX Sports.