Duitse onthulling: luie Leverkusen-spits liet vrouw invallen bij fitnesstests

Duitse onthulling: luie Leverkusen-spits liet vrouw invallen bij fitnesstests

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 11:11do 06-12-2018 om 11:11

Laatste update: donderdag 6 december 2018 om 11:28do 06-12-2018 om 11:28

Stefan Kiessling heeft in gesprek met BILD een opmerkelijke bekentenis gedaan. De gestopte centrumspits (34) werd regelmatig door zijn vrouw Norina uit de brand geholpen bij fitnesstests.

Kiessling zette vijf maanden geleden een punt achter zijn carrière. Eén van de dingen die hij het minste mist, is de constante druk om fit te blijven. Bij onder meer Bayer Leverkusen werd zijn conditie getoetst met een horloge. "Dat ding houdt je hartslag in de gaten en slaat de oefening op", vertelt Kiessling.

"Mijn vrouw is erg atletisch. Daarom deed zij een paar keer een aantal oefeningen. Ze deed het zo goed dat niemand het in de gaten had", vervolgt hij. "Ik heb in geen enkele voorbereiding alle oefeningen honderd procent gedaan. Niet één keer."

Kiessling rakelt een vakantie in Mexico op. "Ik wist dat de rest van de spelersgroep hun training weer zou beginnen. Toen heb ik bewust tegen mijn vrouw gezegd: Schat ik ga vandaag niet trainen in de fitnessruimte. Ik blijf liever op het strand."

Kiessling hoeft zich geen zorgen te maken over de gevolgen van zijn onthulling. In mei van dit jaar hing hij zijn kicksen aan de wilgen. De oud-spits van 1. FC Nürnberg en Bayer Leverkusen was in 403 Bundesliga-wedstrijden goed voor 144 doelpunten. Hij is nu werkzaam als rechterhand van Leverkusen-directeur Rudi Völler.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws