Fortuna Sittard-trainer Eijer: Dan kan het ook zomaar afgelopen zijn

Fortuna Sittard-trainer Eijer: "Dan kan het ook zomaar afgelopen zijn"

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 12:55do 06-12-2018 om 12:55

René Eijer (55) geniet met volle teugen van zijn eerste Eredivisie-avontuur met Fortuna Sittard. Fysiek is het zwaarder dan gedacht. Eijer moest 25 jaar geleden een punt achter zijn carrière zetten, toen bij hem de ziekte ms werd geconstateerd.

"Het is te doen", aldus Eijer in De Telegraaf over de tol die zijn werk bij Fortuna eist. "Er zijn wel dingen die te zwaar zijn. De veldtraining geven lukt me niet meer en daarom is het goed dat we in teamverband werken. Sommige onderdelen nemen Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht voor hun rekening, andere dingen doe ik weer en heel veel doen we ook samen. Dat werkt geweldig, want ieder heeft zijn eigen kwaliteiten."

Eijer en Hofland kennen elkaar door en door. Ruim twintig jaar geleden had de Fortuna-trainer zijn huidige assistent onder zijn hoede als jeugdspeler. "Dat was in het hoogste jeugdelftal. Ik weet nog heel goed dat zijn vader Hub hem van het voetbal dreigde te halen, omdat hij zijn best niet deed op de MAVO. Ik zei: Doe niet zo gek, Kevin is een jongen die de kwaliteiten heeft om het betaald voetbal te halen."

"Maar zijn pa stond erop dat hij ook zijn diploma haalde en hij had natuurlijk gelijk, want het voetbal is een onzeker avontuur. Als je – zoals mij is overkomen – een ziekte krijgt of je scheurt een kruisband, kan het ook zomaar afgelopen zijn. Dan is het goed dat je een diploma hebt", aldus Eijer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws