Ten Hag nam Ajax-talent niet mee op trainingskamp: 'Dat was een teleurstelling'

Ten Hag nam Ajax-talent niet mee op trainingskamp: 'Dat was een teleurstelling'

06-12-2018 14:25 Laatste update: 14:37
30

Ajax-aanvaller Dennis Johnsen had vorig jaar een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Toch nam trainer Erik ten Hag hem in het voorseizoen niet mee op trainingskamp naar Duitsland.

Een duidelijke uitleg waarom hij niet meemocht, kreeg Johnsen niet. "Dat was een teleurstelling", erkent de twintigjarige aanvaller, die vorig jaar acht goals maakte en elf assists gaf voor Jong Ajax, in gesprek met Ajax Life. "Maar het werd me duidelijk dat de oplossing bij mezelf ligt en niet bij de coach", vervolgt hij.

"Ik besefte dat ik op en naast het veld moet leren leven als een prof. Als ik vervolgens goed speel, krijg ik vanzelf de kans. Tot op heden speel ik niet goed genoeg", aldus een kritische Johnsen, die dit seizoen nog niet verder kwam dan twaalf speelminuten in de Eredivisie, in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. 

Inmiddels heeft de buitenspeler het lastig om zich in de kijker te spelen. Jong Ajax draait een stuk stroever dan vorig seizoen. "Dit is een van de lastigste seizoenen uit mijn loopbaan. Ik hoop dat het zich volgend seizoen uitbetaalt. Mijn doel nu is om mee te gaan op trainingskamp naar Florida in de winterstop."