Van der Meijde: 'Mathijsen trok aan m'n haren, toen sloeg ik hem direct knock-out'

Van der Meijde: 'Mathijsen trok aan m'n haren, toen sloeg ik hem direct knock-out'

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 16:59do 06-12-2018 om 16:59

Andy van der Meijde was vroeger geen lieverdje. Dat vertelt de oud-international op de website van Ajax. In de jeugd was zijn 'carrière' al turbulent.

De start van Van der Meijde bij Ajax was bijzonder. "Mijn eerste wedstrijd weet ik nog wel. Op een toernooi ging ik de linksback, Joris Mathijsen, telkens voorbij. Hij kon dat niet hebben en trok aan mijn haren. Ik sloeg hem vervolgens direct knockout. Mijn trainer, Günther de Haan, werd helemaal gek natuurlijk. Al die jongens keken me aan en vonden dat ik gek was. Ze dachten dat ik zo'n boer was uit Arnhem", vertelt hij.

Het matje van de aanvaller was veelbesproken. "Ik was op dat moment de enige met zo'n kapsel. De rest heeft het haar, zoals je ziet, allemaal netjes. Ik had dat matje altijd al, mensen wilden dat ik dat afknipte maar ik zei dat mijn kracht daarin zat. Zelfs bij de tegenstanders stond ik bekend als de jongen met het matje."

Met de toenmalige hoofd opleidingen Co Adriaanse had hij een bijzondere band. "Ik ben wel eens weggestuurd door Co, dan was ik vervelend of luisterde ik niet. Ooit brak ik het been van de keeper van Newcastle, zo dol was ik. Na dat voorval werd ik een week weggestuurd. Op trainingen ben ik ook wel eens op de vuist gegaan met teamgenoten. Uiteindelijk moest ik altijd op kantoor komen bij Adriaanse. Maar Co had een zwak voor me, hij zag het wel in me zitten. Hij vond me een beetje gek maar had wel vertrouwen in mij."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws