Jansen geeft toe: 'Ik ben voor het geld naar Turkije gegaan'

Jansen geeft toe: 'Ik ben voor het geld naar Turkije gegaan'

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 18:14do 06-12-2018 om 18:14

Anco Jansen geeft toe dat hij voor het geld naar het buitenland is vertrokken. In 2015 verliet de aanvoerder van FC Emmen de Eredivisie voor het Turkse Boluspur, dat uitkomt op het tweede niveau in Turkije. Jansen speelde toen bij Roda JC.

"Voor het geld. Dat was dé reden", zegt Jansen eerlijk tegen Veronica Inside. Jansen vertelt dat het salaris in Turkije 'meer dan drie keer' het salaris in de Eredivisie is. "Zeker, meer."

Jansen vertelt over zijn afgeketste transfer naar Celtic. De middenvelder wilde dolgraag naar de Schotse competitie, maar De Graafschap werkte niet mee. "Als je bij De Graafschap speelt en je kan naar Celtic, lijkt het me logisch dat je graag wilt. Dat het is misgegaan lag niet aan mij. Het is heel lang geleden. Het enige wat ik erover kan zeggen is dat dat een reden is geweest waarom ik niet bij een grotere club terecht ben gekomen."

De verhoudingen tussen club en speler waren daarna niet gezond meer. "Natuurlijk is het dan klaar. Overal zal dat zo zijn. Als het mislukt weet je ook dat je te maken krijgt met een speler die niet meer zo gemotiveerd is als daarvoor. Helaas, het is niet gebeurd."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws