Feyenoord verslaat VVV-Venlo eenvoudig in verlichte Kuip

06-12-2018 21:52 Laatste update: 22:00
82

Feyenoord heeft de inhaalwedstrijd tegen VVV-Venlo gewonnen: 4-1. Daardoor is de achterstand op nummer twee Ajax teruggebracht tot vijf punten. De wedstrijd werd verplaatst naar donderdagavond 6 december omdat het duel begin november niet door kon gaan vanwege een falende lichtmast.

Na de gewonnen topper tegen PSV (2-1) hoopte Feyenoord de stijgende lijn door te kunnen trekken richting de midweekse competitiewedstrijd. VVV-trainer Maurice Steijn trad met een flink verzwakt elftal aan tegen de Rotterdammers. Bij Feyenoord ontbraken Tyrell Malacia (geschorst) en Nicolai Jörgensen (geblesseerd).

VVV kwam niet naar De Kuip om aan te vallen en probeerde zolang mogelijk de nul te houden. Dat lukte 28 minuten lang. Een fout van Damian van Bruggen werd van dichtbij afgestraft door Tonny Vilhena. Een paar minuten later maakte Robin van Persie er met een vergelijkbaar schot 2-0 van, waardoor VVV niets anders kon dan alles of niets spelen.

Vlak na de rust leek Sam Larsson de wedstrijd met de 3-0 te beslissen. De Zweed zocht het duel met zijn directe tegenstander op en passeerde Lars Unnerstall met een droog schot in de korte hoek. Tino Susic bracht de spanning niet veel later terug in de wedstrijd met een prachtig beheerst schot van buiten de zestien: 3-1.

Die stand stond niet lang op het scorebord. Een kwartier voor tijd maakte Larsson met zijn tweede treffer een einde aan alle Limburgse hoop. Het was voor Feyenoord geen reden om rustig aan te doen. Met name invaller Luis Sinisterra wilde zich aan het publiek bewijzen. Scoren lukte hem niet.

Na negentig minuten en een beetje blessuretijd floot Dennis Higler voor het einde van de wedstrijd. Feyenoord staat op 32 punten en heeft nog 'maar' een achterstand van vijf punten op nummer twee Ajax. Koploper PSV gaat met 39 punten aan de leiding.