Breaking news

Willem II neemt 'moeilijk besluit' en breekt met Koster: 'Doodzonde en spijtig'

'Opvallende transfer in de maak: Roma wil Dortmund-bankzitter 1,5 jaar huren'

'Opvallende transfer in de maak: Roma wil Dortmund-bankzitter 1,5 jaar huren'

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 07:40vr 07-12-2018 om 07:40

De kans bestaat dat AS Roma zich in de winterstop gaat versterken met Julian Weigl. Dat meldt BILD. De Duitse middenvelder kan niet rekenen op een basisplaats bij Borussia Dortmund.

Weigl (23) maakte in 2015 de overstap van 1860 München naar Dortmund en werd in zijn debuutseizoen meteen een onbetwiste basisspeler, met een Duitse uitnodiging voor het EK van 2016 in Frankrijk tot gevolg. De glans is er echter al een tijdje vanaf bij Weigl, die onder de nieuwe trainer Lucien Favre geen rol van betekenis speelt.

Een 'Winter-Flucht' behoort daardoor tot de mogelijkheden, meldt BILD. In dat kader lijkt Roma uitkomst te bieden. De Italiaanse grootmacht hoopt Weigl voor anderhalf seizoen te huren, tot medio 2020.

Dortmund staat volgens BILD open voor een vertrek van Weigl. De controlerende middenvelder wordt dik betaald in het Signal Iduna Park, maar zijn salaris rijmt niet met zijn reserverol. Bij Roma zou hij wel kunnen rekenen op speelminuten. Met Kevin Strootman verkochten de Italianen afgelopen zomer een vergelijkbare speler.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws