'Toen was ik geen De Gea, maar nu ben ik ook niet de keeper van RKZVC'

'Toen was ik geen De Gea, maar nu ben ik ook niet de keeper van RKZVC'

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 08:43vr 07-12-2018 om 08:43

Hidde Jurjus blijft nuchter onder de kritiek op zijn persoon. Na de degradatie met Roda JC werd de 24-jarige keeper door PSV verhuurd aan zijn oude club De Graafschap, maar ook in Doetinchem gaat het niet zoals gewenst.

Jurjus is de meest gepasseerde doelman van de Eredivisie en maakte de laatste weken een paar grote fouten. "Ik weet zelf dat ik beter kan, dat heb ik eerder laten zien", zegt Jurjus in de Gelderlander. "Nu zou ik er ineens niets meer van kunnen?"

De Achterhoeker laat zich niet van de wijs brengen door de geluiden van buitenaf. "Toen het goed ging was ik geen De Gea, maar nu ben ik ook niet de keeper van RKZVC (hoofdklasser uit Zieuwent, red.). Mijn niveau ligt ergens in het midden. Ik probeer positief te blijven en train keihard om beter te worden. Er wordt nu veel naar mij gewezen, maar we zitten bij De Graafschap met z'n allen in hetzelfde schuitje en moeten er samen uitkomen."

De Graafschap-trainer Henk de Jong denkt op dit moment niet aan een keeperswissel. "Ik heb deze week met Hidde om tafel gezeten. Zijn spel moet beter, dat weet hij zelf ook wel", aldus De Jong. "Maar Hidde moet ook de tijd krijgen om er bovenop te komen. Als dat lukt, kan hij nog heel belangrijk voor ons zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws