'De voorzitter kwam de kleedkamer binnen en vroeg waarom het nog 0-0 stond'
Van der Ende (rechts) met AZ-directeur Max Huiberts

'De voorzitter kwam de kleedkamer binnen en vroeg waarom het nog 0-0 stond'

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 09:08vr 07-12-2018 om 09:08

Laatste update: vrijdag 7 december 2018 om 09:14vr 07-12-2018 om 09:14

Voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende werd tijdens de rust niet graag gestoord, vertelt hij aan De Limburger. Dat 'opvolger' Richard Martens onlangs FC Utrecht-trainer Dick Advocaat in zijn kleedkamer uitnodigde, verbaast de 62-jarige Hagenaar.

Van der Ende kreeg tijdens zijn carrière regelmatig bezoek in zijn kleedkamer. "Maar vaker bleven ze briesend in de deuropening staan. Zoals Bobby Robson die ene keer deed bij een Europa Cup-wedstrijd van Sporting", vertelt de ex-arbiter. Bernard Tapie, de beruchte oud-voorzitter van Olympique Marseille, drong ooit ongevraagd de kleedkamer van Van der Ende binnen. "Kwam een keer vragen hoe het kwam dat het nog 0-0 stond. Die punterde ik de ruimte uit."

De meest markante scheidsrechterskleedkamer trof Van der Ende aan op Kaalheide, het oude stadion van Roda JC. Deze grensde aan de kleedkamer van de thuisploeg. "Daar zat alleen een dunne schuifdeur tussen hun kleedkamer en die van mij", herinnert de Hagenaar zich. "Dan hoorde ik Huub Stevens en Eddy Achterberg (de vaste assistent van Stevens bij onder meer Roda JC, red.) al schreeuwen. Die schoof ik dan soms open en zei dan van: bedankt voor de informatie."

Lees ook: Advocaat in kleedkamer arbiter, Poldervaart loopt leeg: 'Neem ik 'm kwalijk'

Lees ook: Nijhuis noemt 'berucht' stadion voor arbiters: "Die gang daar is heel lang"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws