'Prachtige tijd' voorspeld: 'Qua slimheid en kwaliteit, is Frenkie absolute top'

'Prachtige tijd' voorspeld: 'Qua slimheid en kwaliteit, is Frenkie absolute top'

08-12-2018 08:07
28

Kees Kist en Pierre Vermeulen vinden het geen gekke keuze van Frenkie de Jong om voor Paris Saint-Germain te kiezen. Kist was in 1982 de eerste Nederlander in Parijs, enkele jaren later volgde Vermeulen zijn voorbeeld.

"Hij gaat daar op wereldniveau acteren. Als je in een ploeg gaat voetballen met Neymar en Mbappé voor je, heb je spelers van wereldklasse om je heen", zegt Kist in De Telegraaf. "Ik vind PSG hartstikke mooi voor hem. Als rapporteur voor het Voetballer van het Jaar-klassement én als liefhebber geniet ik van de manier waarop Frenkie tussen de linies speelt. Als het om slimheid en kwaliteit gaat, zit Frenkie bij de absolute top. En dan staan ze voor je in de rij."

De 66-jarige Kist denkt dat de Ajax-middenvelder wel aan de bak moet in Parijs. "Kijk naar de namen in de selectie. Als hij het voor elkaar krijgt om daar zijn stempel te drukken en op het middenveld van PSG de lijnen uit te zetten, kan er een prachtige tijd voor hem aanbreken. Het is echt een van de grootste clubs ter wereld en er zit ongelooflijk veel geld achter."

Vermeulen vond het mooi dat Kylian Mbappé zich lovend uitliet over De Jong. "Als je de steun hebt van zo'n voetballer, die zich bij de club dus sterk maakt voor jou, sta je sterk. Ik begrijp het ook wel. Mbappé heeft gezien hoe Frenkie vooruit denkt en voetbalt. Die vindt het heerlijk als hij straks zo'n jongen achter zich heeft. En geloof mij, een club als PSG luistert wel als een klasbak als Mbappé de wens heeft om Frenkie in de ploeg te hebben."