Aké en co niet opgewassen tegen imponerende Salah: Manchester City onder druk

Aké en co niet opgewassen tegen imponerende Salah: Manchester City onder druk

08-12-2018 15:22 Laatste update: 15:25
63

Liverpool heeft de druk op Manchester City zaterdagmiddag maximaal opgevoerd. The Reds verlieten het winderige Bournemouth met een ruime overwinning, klommen over de concurrent heen en kunnen later op de middag kijken hoe The Citizens het doen tijdens de topper tegen Chelsea.

De ploeg van Nathan Aké begon als nummer 7 aan het treffen, maar had niet veel in te brengen tegen Liverpool, waar Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum negentig minuten lang meespeelden. The Reds hadden wel een gelukje nodig om op voorsprong te komen. Doelman Asmir Begovic liet een afstandsschot van Roberto Firmino los en Mohamed Salah benutte de rebound: 0-1.

Diezelfde Salah sloeg na de rust wederom hard toe: Steve Cook leverde de bal knullig in, Aké kon het niet meer corrigeren en de Egyptenaar schoof de bal in de verre hoek. In de slotfase bouwde Liverpool de score verder uit: Cook maakte er met een komische eigen goal 0-3 van en Salah omspeelde Begovic twee keer achter elkaar waarna hij zijn hattrick volmaakte.

Liverpool is nog altijd ongeslagen en staat nu op 42 punten uit zestien wedstrijden. Manchester City volgt voorlopig met één puntje minder en mag om 18.30 zijn ongeslagen status verdedigen tegen nummer vier Chelsea.