'Een hele finale verplaatsen omdat vier mensen stenen gooien... Respectloos!'

'Een hele finale verplaatsen omdat vier mensen stenen gooien... Respectloos!'

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 16:15za 08-12-2018 om 16:15

Voormalig Argentijns bondscoach César Luis Menotti begrijpt niets van het besluit om de Copa Libertadores-finale in Madrid af te werken. De spelersbus van Boca Juniors werd belaagd door fans van aartsrivaal River Plate, waarna de wedstrijd werd uitgesteld en verplaatst.

De tachtigjarige Menotti vindt de ophef echter schromelijk overdreven en denkt terug aan zijn tijd als trainer van FC Barcelona. "Als we het de bus naar Espanyol (de stadgenoot, red.) gingen, werden er ook altijd stenen gegooid. Ik wil het uiteraard niet goedpraten, maar dit soort dingen zijn van alle tijden", laat hij weten aan AS. El Flaco bagatelliseert de ongeregeldheden voorafgaand aan de Copa-finale. "Het is ronduit beledigend om de hele finale te verplaatsen, omdat er vier mensen waren die stenen liepen te gooien."

Menotti kijkt liever naar de goedwillende supporters. "Dit is een gebrek aan respect voor de zestigduizend fans die vanaf zes uur 's ochtends in de rij hebben gestaan. De meesten zijn uit alle kanten van het land gekomen voor deze wedstrijd... Maar het grote geld is spijtig genoeg belangrijker geworden dan het spel zelf."

El Súperclasico zal zondagavond om 20.30 uur afgewerkt worden. River Plate heeft aan de heenwedstrijd een 2-2 gelijkspel overgehouden en is dus in het voordeel.

Poll

Wie gaat de Copa Libertadores winnen?

(223 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws