Younes debuteert voor winnend Napoli, Milik na rust twee keer trefzeker

08-12-2018 17:10 Laatste update: 17:54
5

Napoli heeft onder aanvoering van Arkadiusz Milik een 4-0 thuiszege geboekt op Frosinone. De voormalig spits van Ajax scoorde twee keer voor de Napolitanen, waar met Amin Younes een andere voormalige Ajacied zijn debuut maakte.

Napoli begon furieus aan de wedstrijd en stond na zeven minuten al op voorsprong. Piotr Zielinski zorgde voor die voorsprong door met een knap schot af te ronden, waarna de thuisploeg de bovenliggende partij bleef. Het duurde tot vlak voor rust eer de voorsprong vergroot werd, maar die goal was wel van grote schoonheid. Adam Ounas schoot de bal van afstand stijf in de kruising.

Na de rust leek Frosinone de hoop op een goede afloop al wel opgegeven te hebben en kreeg Arek Milik de kans om te laten zien wat hij kan. De Poolse spits, die in de Napolitaanse aanval de voorkeur kreeg boven Dries Mertens, kopte een hoekschop van Faouzi Ghoulam tegen de touwen en vlak voor tijd werkte hij wederom een voorzet van de Algerijnse linksback binnen: 4-0. Tussen de twee goals van Milik door maakte Amin Younes ook nog eens zijn debuut voor Napoli. Hij liet zich bij de vierde Napoli-goal zien door een 'voorassist' te geven op Ghoulam.

Door de overwinning bezet Napoli nog altijd de tweede plaats in de Serie A. De achterstand op koploper Juventus bedraagt na vijftien gespeelde wedstrijden nu acht punten.